Asansör firmaları asansörlerinde oluşabilecek kazalar için risk analizi yapmak zorundadırlar. Risk analizi raporunda asansörlerde oluşabilecek riskleri tanılama, belirleme ve değerlendirme gibi bilgiler ve önlemler belirtilmektedir. Asansörler de riskler en çok kuyu dibi, kuyu üstü, kümbet üstünde oluşur. Bu nedenle risk analizi yaptırılır.
Risk analizi EN 81-1/2 (en 81-20 ve EN 81-50) standartlarında sapma ve uyuşmazlık olduğunda başvurulan bir yöntemdir. Kuyu dibi yüksekliğinin yetersiz olduğu durumlarda, kuyu üstü güvenliğin az olmasından dolayı risk analizi hazırlanır. Asansör risk analizi için bir form doldurularak başvuru yapılır.
Modül G belgeniz varsa risk analizi yaptırmalısınız. Modül G yoksa başvuruda bulunamazsınız. Modül G belgenizi onaylanmış kuruluşlarda almalısınız. Firmamız G modülü alma konusunda da sizlere danışmanlık hizmeti vermektedir. Asansör Risk analizi iki farklı metod da yapılır. Asansör risk analizi metodlarından yararlanmak için Cemka mühendisliğe başvurabilirsiniz.
Asansör risk analizi yaptırmak istiyorsanız Cemka Asansör mühendislik firmasına başvurarak kolayca risk analizi yaptırabilirsiniz. Cemka mühendislik firmalara asansör risk analizi konusunda yardımcı olmaktadır. Cemka mühendisliğe başvurduğunuzda firma olarak daha önce yapılmış bir risk analizi örneği sizlere göstererek yardımcı olur.