Asansörler hayatımıza girdi gireli hayatımız çok daha kolay hale geldi. Yaşlılar, hamileler ve hasta olanlar için asansörler bulunmaz birer nimettir. Ayrıca yük taşımada da çok yardımcı olan asansörler insanların vazgeçilmez taşıma araçlarındandır. 4 kat ve yukarı olan plazalar dahil tüm yapılarda asansörler mecburidir. Asansörler canlı taşıdıkları için montajı sorunsuz olmalıdır.
Asansörler montajı yapıldıktan sonra kuyu üstü, kuyu dibi, kümbet üstü ve asansör kapısında bazı riskler oluşmaktadır. Asansör kapıları için yapılan risk analizleri asansör kapılarını daha güvenli hale getirmektedir. Asansörlerin kapı risk analizini yapmak tehlikeleri tanılama, belirleme ve riskleri değerlendirme gibi risk azaltıcı önlemleri belirler.
Asansör kapılarında oluşan riskler EN 81-1/2 (en 81-20 ve EN 81-50) standartlarında belirtilen standartlara uymadığında ve sapma olduğunda dolayı risk analizi yapılır. Asansör risk analizi formu doldurularak gerekli başvuru yapılarak risk analizi raporunu almanıza adım atmış olursunuz. Asansör risk analiz raporu mühendislik ve proje firmaları tarafına başvurularak yapılır.
Cemka asansör mühendisliği firması firmalara asansör risk analizi konusunda yardımcı olmaktadır. Gerekli yasal mevzuatlar göz önünde bulundurularak risk analizi yapılır ve Asansör için risk analiz raporu hazırlanır.