Günlük hayatımızı kolaylaştıran asansörler belli başlı riskler oluşturduğu ve oluşturacağı için mutlaka risk analizi yaptırılır. Asansör risk analizi olası riskleri tanılama, belirleme, tayin etme, riskleri değerlendirip riskleri azaltma işlemlerinin yapılmasına risk analizi denir.
Asansörde riskler genellikle asansör montajından sonra kümbet üstü, kuyu üstü, dibi ve asansör kapısında meydana geldiği için yapılmaktadır. EN 81-20 ve EN 81-50 standartlarında sapma meydana geldiğinde asansör risk analizi yapılır.
Modül B + E belgesine sahip asansör firmaları risk analiz işlemlerini bu belge ile yapamaz. Birim doğrulama olarak ta bilinen Modül G belgesi ile yapılması gerekmektedir. Asansör tescil işlemlerinde risk analizlik bir durum görünürse (kümbet üstü, asansör kapısı, kuyu dibi, kuyu üstü) eğer H modülünüz varsa tasarım inceleme belgesi almanız gerekmektedir. Modül b + e belgeniz varsa modül g üzerinden belge almanız gerekir.
Cemka Mühendislik, Asansör proje ve mühendislik firması olarak asansör firmaları için risk analizi oluşturmaktadır. Asansör risk analizi yetkili mühendislerimizce hazırlanmaktadır.