Asansör avan proje yapıya kurularak asansörün kullanıma amacı, kapasitesi, hızı, kullanım şekli ve temel özelliklerinin belirlenmesini sağlayan projedir. Asansör proje mühendisleri tarafından hazırlanan avan proje temel özellikleri belirlendikten sonra elektrik ve makine projesi olmak üzerede ikiye ayrılmaktadır.
Asansör temel özelliklerini belirleyen avan proje asansör yönetmeliğine göre mimari projeye uygun olmalıdır. Ayrıca bu projede kullanılan kuyu ölçüleri, derinliği, makine dairesi ölçüleri de mimari projeye uygun olmalıdır. Avan projede trafik hesabına göre tasarlanarak kuyu ve kabin ölçüleri standartlara uygun olmalıdır. EN 81-20 ve 81-50 standartlarına göre hazırlanan asansör avan proje bu standartlara uygun olarak hazırlanmalıdır.
Asansör avan proje hazırlanmasında asansör kuyusu yatay ve dikey kesitler, makine dairesi yatay ve dikey kesitler varsa yerleşim planı gibi özellikler bulunur. Avan elektrik projesinde trafik hesabı, motor gücü, gerilim düşüm hesabı, kablo kesit hesapları, kuyu boşluğu, aydınlatma hesapları, topraklama ve koruma sistemleri gibi tüm detayları belirten projedir.
Asansör yönetmeliğine göre hazırlanan asansör avan proje yenilenmesi Cemka asansör proje ve mühendislik firmamıza tarafından yapılmaktadır. Cemka mühendislik bünyesinde bulunan ilgili proje hizmet mühendislik bürosu tarafından yapılır. Proje firması bünyesinde SMM belgeli yetkili elektrik ve makine mühendisleri bulunmaktadır. Asansör avan projeleri konusunda . CEMKA Mühendislik proje dosyası ve hazırlama konusuna çok özen göstermektedir.