Asansörler günlük hayatımızda kolaylık sağlayan ve zamandan tasarruf sağlayan bir araçtır. Hemen hemen her yerde insanların hayatını kolaylaştırmak için var olan asansörler bazı durumlarda da risk teşkil etmektedir.
Asansörler oluşan riskler asansörün güvenliğini önemli ölçüde tehlikeye attığı için asansörler için risk analiz raporu oluşturulmaktadır. Risk analizi sistematik olarak riskleri azaltma, değerlendirme ve belirlemek için önemli bir tavsiye yöntemidir. Asansörlerde montajdan sonra en sık rastlanan riskler kuyu dibi ve üstüdür. EN 81-1/2 (en 81-20 ve EN 81-50) standardında sapma olduğu zaman asansör kuyusu için risk analizi yapılır.
Asansör kuyu dibi derinliğinin yetersiz olması ve kuyu üstü güvenlik hacminin az olması risk analizinin yapılmasına neden olur. Risk analizi yaptırabilmek için asansör modüllerine ihtiyacınız vardır. Onaylanmış kuruluşlarda alınan asansör modül belgeleri risk analizi belgelendirmesinde ter alır. Asansör modül G belgesi olmadan risk analizi yapılamaz.
Cemka asansör proje ve mühendislik firması olarak asansör risk analizi konusunda firmalara yardımcı olmaktadır. Hemen risk analizi yaptırmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.