Amasya CE, TSE Bakım Belgesi vb danışmanlık hizmeti veren Cemka Mühendislik  firması hizmetinizdedir. CEMKA Asansör Projeleri  CE, TSE Bakım Belgesi için Amasya’da başvurucağınız ilk adres olmalı.  Sektörün iyisi www.cemka.com.tr

Modül H, Modül B+E

Modül G

2014/33/AB

Hizmet Yeterlilik Belgesi (HYB) Nedir? Nasıl Alınır?

Hizmet belgelendirmesi tüketiciye sunulan hizmetlerin ilgili Türk Standardı veya kriterlere uygun olduğunu gösteren belgelendirmedir. Uygunluğun tespit edilmesi durumunda kuruluşlara verilen belge ise Hizmet Yeterlilik Belgesidir.Bu belgeyi almaya hak kazanan kuruluşlar TSE HYB markasını kullanabilirler; Asansör için HYB zorunlu standardı TS 12255 Yetkili servisler – Asansörler için – Kurallardır. Bunun yanında TSE tarafından hizmet yeri belgelendirme kapsamında verilen EN 13015 Bakım talimatları ile ilgili kurallar standardı da bulunmaktadır. CEMKA MÜHENDİSLİK Amasya’da asansör firmalarına TS 12255  Yetkili servisler – Asansörler için – Kurallar konusunda hizmet yeterlilik belgesi danışmanlık hizmeti vermektedir. TS 13573 Danışmanlık hizmetleri -Sınıflandırma- Genel ve Özel Kurallar standardına uygun hizmet veren kapsam: Hizmet Sektörü ve Sanayi sektörü için danışmanlık hizmetleri standardına göre 35-HYB-6142 numaralı HYB belgesini almaya hak kazanan CEMKA bu alanı spesifikleştirerek sadece TS 12255 ve 13015 asansör hizmet standartlarında danışmanlık hizmeti vermektedir. 

Detaylı Bilgi için tıklayınız…

Asansör firmalarının son kontroller için TSE Hizmet yeterlilik belgesinde istenen ölçü aletleri nelerdir?

Dinamometre (Newtonmetre)                                 Kumpas                              Lüksmetre

Pensampermetre (Multimetre içinde)                   Takometre                        Yalıtım Test Cihazı

Asansör firmalarının CE ve TSE Hizmet yeterlilik belgesi için gerekli olan ve son kontrollerde kullandığı ölçü aleti ve kalibrasyonları satın almak için tıklayınız. 

Marka Tescili Nedir? Nasıl Alınır?

Marka, bir işletmenin mal ve/veya hizmetlerini bir başka işletmenin mal ve/veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla, kişi adları dahil, özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayımlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işarettir.  Sektörde her zaman en iyisini yapma amacıyla yola çıkan CEMKA Mühendislik Amasya’da ve diğer illerde Marka Tescil hizmet konusunda sadece asansör firmaları için bünyesinde marka vekili bulundurmaktadır.

Marka Tescil Vekili Sicil No: 1456

Detaylı bilgi için tıklayınız…

 

Asansör Proje çizimi, tescil (ruhsat ) dosyası hazırlanması

Bilindiği üzere asansör firmaları montajlarını tamamlayıp son kontrolleri yaptıktan sonra yapmış oldukları asansörlerin tescilini yapmaları gerekir. Tescil kavramı yönetmeliklere yeni gelen bir kavram olmak üzere ruhsat alma ile pratik olarak aynı anlamdadır. Proje hizmeti asansör proje firmaları tarafından yapılır ve modül G ve modül B+E belgesi olan firmalar bu hizmetten faydalanabilir. CEMKA Mühendislik asansörcülerin proje hizmetlerini karşılamak ve tescil dosyalarını firmaların kendileri onaylayacak şekilde hazırlayan Amasya’da ve diğer illerde hizmet veren bir proje firmasına sahiptir. CEMKA Mühendislik tescil (ruhsat) alan bir firma değildir. Sadece belgesi olan firmalara mühendislik hizmeti verir. 

Proje Hizmetlerimiz

  • Asansör Makine Elektrik Uygulama Projesi
  • Asansör Makine Elektrik Avan Projesi
  • Asansör Tescil (Ruhsat) dosyası hazırlama
  • Asansör Tasarım (Kabin üst kesit vb.) hizmeti

Detaylı bilgi için tıklayınız…

Sanayi Sicil Belgesi Kapasite Raporu nedir? Nasıl alınır?

Asansör Firmalarının faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için almaları zorunlu bir belgedir. 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 2. Maddesi gereği, sanayi işletmelerinin üretim faaliyetlerine başladıktan sonra iki ay içinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne kayıt olması zorunludur. Her üretim yapılan yerin ayrı ayrı kaydedilmesi gerekmektedir. Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne kayıt yapılan her işletme adına Sanayi Sicil Belgesi düzenlenir. Veriliş tarihi itibariyle Sanayi Sicil Belgesi iki yılda bir vize yapılır.

Detaylı bilgi için tıklayınız…

İlgili Yazılar

Sarıyahşi Belediyesi Asansör Proje Hizmeti

Aksaray’ın ilçelerinden sarıyahşi ilçesi 1957 yılında kasaba olmuş 1989 yılında ise çıkarılan bir kanun ile ilçe halini almıştır. İç anadolu bölgesinde yer alan ilçe olan sarıyahşi ilçesi genellikle tarım ve hayvancılıkla ilçe ekonomisine katkı sağlamaktadır. Aksaray’ın tarihi bir ilçesi...

Read More

Ayaş Belediyesi Asansör Proje Hizmeti

Ankara’nın tarihi ilçelerinden olan ayaş ilçesi bir çok medeniyetin uğrak yerlerinden biridir. Tarihi bir yer olan ilçede bir çok tarihi eser, kültür varlıkları, kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. 15 bin civarında nüfusu bulunan ilçe Ankaranın 55 km batısında yer almaktadır....

Read More